14 Ocak 2009 Çarşamba

Baykal ve partililere yumurtalı saldırdı

Baykal ve partililere yumurtalı saldırdı

İstanbul gezilerine devam eden CHP lideri Baykal, Başakşehir`de kötü sürprizle karşılaştı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ``Biz Başakşehir`in dışındaki varoşları, ihmal edilmiş yerleri, dışlanmış olanları sahiplenmek, onları Başakşehir ile kaynaştırmak, bütünleştirmek ve Başakşehir`i tümüyle Bahçeşehir yapmak için yola çıktık`` dedi.
Deniz Baykal, Bakırköy`deki programının ardından partisine ait seçim otobüsüyle Başakşehir`e gitti. Başakşehir içinde Baykal`ın ve parti yöneticilerinin bulunduğu seçim otobüsüne çocuklar tarafından yumurta atıldı.
CHP Başakşehir ilçe örgütünce İkitelli Spor Komleksi`nde düzenlenen partiye katılım töreninde konuşan Baykal, Başakşehir`in yeni bir ilçe olarak hangi düşüncelerle biçimlendirildiğini bildiklerini söyledi.
Başakşehir ve çevresindeki bölgenin, ``Başakşehir`` damgası altında tanımlanmak, bu bölgede yaşayanların belli bir kalıba sokulmak istendiğini öne süren Baykal, bunun içine Bahçeşehir`in de katıldığını kaydetti.
Bahçeşehir`in, Türkiye`de belediyeciliğin yüzakı ve dünyanın takdirini kazanmış bir belediye olduğunu dile getiren Baykal, ancak Bahçeşehir Belediyesi`nin iptal edilerek Başakşehir`e katıldığını, böylece Bahçeşehir`in yokedilmek istendiğini savundu.
Baykal, Başakşehir`de bir tarafı en güzel olanaklarla abat edilmiş, her türlü destek verilmiş bir dünya, diğer tarafında ise herhangi bir yatırımın yapılmadığı, yolun, hizmetin gitmediği, çamurun varolduğu bir dünyanın bulunduğunu kaydetti.
Oralara yalnızca arsaların ileride değerleneceği gözüyle bakıldığını ve bu nedenle orada yaşayanlara hizmet götürülmediğini savunan Baykal, ``Kafası bozulunca `istemeyen çeksin gitsin` diyor. Sen git. Onlar burada yaşamaya devam edecekler`` dedi.
Baykal, Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın`ı da kürsüye çağırarak, nasıl belediyecilik yapılacağını bildiklerini söyledi.
Baykal, ``Biz Başakşehir`in dışındaki varoşları, ihmal edilmiş yerleri, dışlanmış olanları sahiplenmek, onları Başakşehir ile kaynaştırmak, bütünleştirmek ve Başakşehir`i tümüyle Bahçeşehir yapmak için yola çıktık`` diye konuştu.
Kendi dönemlerinde ayrımcılık olmayacağını ve hiç kimsenin inancı, ırkı, ya da arsası ileride değerlenecek diye kamu hizmetinden dışlanmayacağını ifade eden Baykal, ``Kimse kimseyi dışlayamaz, `o benden, bu benden değil` diye. Sen kimsin Allah`ın ayırmadığını ayırmaya kalkıyorsun`` dedi.
Türkiye`nin yerel seçime gittiğini ve halkın da sorunların çözümüne bu süreçte sahip çıkması gerektiğini dile getiren Baykal, vatandaşlardan partisine oy vermelerini istedi.
Baykal, son dönemde partisine geçmişte farklı partilere oy vermiş, sağ partilerde yer almış, hatta AK Parti`ye oy vermiş insanların geldiğini belirterek, bugün de CHP`ye katılacak yeni üyelerle birlikte elele sorunların çözümüne gideceklerini bildirdi.
Baykal, konuşmasının ardından partisine yeni katılanlara rozetlerini taktı.