29 Aralık 2008 Pazartesi

Başakşehir'de sessiz çekişme var

Başakşehir'de sessiz çekişme var

İstanbul'un ilk kez seçim yarışına girecek yeni ilçesi Başakşehir'de sessiz bir mücadele yaşanıyor. Yarış, Başakşehir'de favori gösterilen AK Parti içinde yaşanıyor.

İstanbul’un yeni ilçelerinden Başakşehir’de AK Parti kanadında sessiz ama güçlü bir çekişme yaşanıyor. Farklı isimlerden söz edilse de 3 ismin adı yoğunlukla konuşuluyor. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, AK Parti Küçükçekmece eski Başkanı Av. Mevlüt Uysal ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ.
Başakşehir için başka adı geçen adaylar da söz konusu. Bu adayların en iddialısı Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Nevzat Bayhan idi. Ancak Nevzat Bayhan’ın son dönemde Fatih Belediyesi için adı ön plana çıkmaya başlayınca, Başakşehir’de yarışın 3 aday arasında geçeceği konuşuluyor.
Siyasi çevrelerde konuşulanlara baktığınızda, İsmet Yıldırım’ın Başakşehir’den aday olması çok mantıklı değil. Zira, Başakşehir’de 25 bin konut satan KİPTAŞ’ın müşterilerinden önemli bir kısmı, mükeahhitlerden kaynaklanan küçük hataların sorumlusu olarak KİPTAŞ’ı görüyor. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ın, Başakşehir için çaba harcasa da esas itibariyle hedefinin başka bir ilçe olduğu iddia ediliyor.
Eski Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Mevlüt Uysal, adaylık başvurusu yapıncaya kadar adından söz ettirmedi. Adaylık başvurusu ile birlikte hızla öne çıkmaya başladı. Başakşehir’de eski site yöneticisi de olan Mevlüt Uysal, bir taraftan parti tabanında bir taraftan da Genel Merkez nezdinde girişimlerini yoğunlaştırdı.
Av. Mevlüt Uysal’ın girişimleri, son dönemde etkili olmaya başladı. İstanbul’un yeni ilçesi ve Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki en önem verdiği projelerinden birisi olan Başakşehir’de AK Parti’nin dışında bir partinin kazanması ihtimali çok az görülüyor. Mevlüt Uysal’ın, Başakşehir’in ilk belediye başkanı olarak tarihe geçmek için yoğun çaba harcadığı görülüyor.
Üçüncü aday adayı olarak adı geçen isim ise “aileden” birisi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ, Emine Erdoğan’ın abisinin kızı ile evli. Başbakan Erdoğan’ın, Emniyet Mahallesindeki bürosunun aktif olduğu dönemlerde sektererliğini yapıyordu. Bir diğer ifade ile Göksel Gümüşdağ, ailenin damadı.
Gümüşdağ’ın çok sosyal bir isim olması, avantaj gibi görünse de aslında önündeki handikap sayılabilir. Futbolcularla çok iyi bir diyalogu bulunan Gümüşdağ’ı, Başbakan Erdoğan, bu sosyal çevreden koparmak istemeyebilir. Spor camiasında iyi ilişki ağı kurabilmiş çok fazla kişinin bulunmadığını bilen Erdoğan, Göksel Gümüşdağ’ı bulunduğu yerde korumak isteyebilir.
Gümüşdağ’ın bir başka handikapı ise üniversite mezunu olmaması. Hatırlanacağı gibi, AK Parti MKYK’sı, geçtiğimiz dönemde aldığı kararda il başkan adaylarının ve büyükşehirlerde ilçe başkan adaylarına üniversite mezunu olma şartı getirdi. Böyle bakıldığında Gümüşdağ’ın adaylığı çıkmaza girebilir.
Çalışmaları sessiz ve derinden giden Başakşehir’de bir başka çaba ise eski İl Başkanı ve şimdi İstanbul milletvekili olan Mehmet Müezzinoğlu’nun girişimleri. Küçükçekmece’ye başka bir ismi getirmek isteyen Müezzinoğlu’nun Aziz Yeniay’ı buraya kaydırmak istediği öne sürülüyor.Bir başka aday ise halen Eminönü Belediyesi Meclis Üyesi ve Eminönü Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili olan Kamber Çal. Başakşehir'in en eski sakinlerinden birisi. Eczacı kökenli olan Çal, sağlık sektöründe uluslararası bir şirketin Türkiye distribütörlüğünü yapıyor. 2001'de AK Parti'nin kurulmasından bu yana parti içinde siyaset yapıyor.
Haber 7
başakşehir haber başakşehir haberleri başakşehir son dakika başakşehirde seçim akp başakşehir başakşehirin sesi başakşehir emlak