12 Nisan 2009 Pazar

Başak Mahallesi Muhtarlık Seçim Sonuçları

Başak Mahallesi Muhtarlık seçimleri sonuçları.

Başak Mahallesi Muhtar Adaylarının Aldığı Oylar

Ömer Özkan : 10427

Naci Çeçen : 5360

A.Beşir Ertal : 4923

Arif Erdün Baştekin : 2963

Muhtar adaylarının almış oldukları ortalama oylardır.

Anadolu Gençlik'ten Yazıcıoğlu'na dua

Anadolu Gençlik Derneği Çanakkale Şehitleri programının hatim duasında, helikopter kazası geçiren ve hala ulaşılamayan BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu için topluca dua edildi.


Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası geçirmesi ve akibetinin belli olmaması, farklı siyasi partilerin tamamını hüzünde buluşturdu. Bir çok siyasi parti mitinglerini iptal ederken, normal programlarının akışını durdururken, umutların tükenme noktasında Yazıcıoğlu'na yurdun her yerinden dualar ediliyor. Anadolu Gençlik Derneği Başakşehir Şubesi tarafından organize edilen Çanakkale Şehitleri programının hatim duasında da, Muhsin Yazıcıoğlu için topluca dua edildi. Başakşehir Saadet Partisi İlçe Teşkilatının da Başakşehir'deki camilerin Cuma çıkışında tüm cemaate pilav ikramı yaptığı programda, Muhsin Yazıcıoğlu'na bu kazadan sağ ve salim kurtulma temennisinde bulunuldu. Saadet Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı M. Salih Beşir de, haberi aldıkları ilk dakikadan itibaren gelişmeleri merakla izlediklerini ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun akibetinin ortaya çıkarılması için yapılan çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirterek, “Muhsin Yazıcıoğlu'nun bu kazadan sağ ve salim kurtulmasını yürekten diliyoruz. Allah, ailesine ve yakınlarına da sabır ve moral ihsan etsin” diye konuştu.

Farklılıklarımızı değil, ortak yönlerimizi konuşalım


"Seçim sürecinin başından beri açılım üzerine açılım yapanların bu millete ve ülkeye zararlarını unutmadık." diyen Ak Parti Başakşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal birlik çağrısında bulundu.

Farklılıklarımızı Değil, Ortak Yönlerimizi Konuşalım.
Seçim sürecinin başından beri açılım üzerine açılım yapanların geçmişte bu millete ve bu ülkeye verdikleri maddi ve manevi zararları unutmadık. Seçimin Başakşehir için, İstanbul için, Türkiye için en kötü sonucu bu kadroların güç kazanmaları olacaktır. Gün farklılıklarımızı değil ortak değerlerimizi konuşma ve koruma günüdür.
Soru: Öncelikle bize Başakşehir'den bahseder misiniz?
M. Uysal: Başakşehir Başbakanımız sayın R. tayyip Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde temellerini attığı Türkiye'nin en büyük ve modern toplu konutlarından birinin adı idi. Şimdi ise 10 mahalleden oluşan, İstanbul'un en büyük yüzölçümüne sahip ilçelerinden biridir. Bahçeşehir gibi en modern mahalleler de, Altınşehir, Şahintepe gibi ciddi anlamda altyapı hizmetlerini götürmenin inşallah ilk defa bize nasip olacağı mahallelerde ilçemizin sınırları içinde. Başakşehir ve Bahçeşehir isimleri kolay bir belediyecilik yapacağımız izlenimini verebilir ama işimiz o kadar da kolay değil.
Soru: Sizce Başakşehir'in en acil ve en öncelikli çözülmesi gereken sorunu nedir?
M. Uysal: Bu ilçeyi çok yakından tanıyan bir aday olarak elbetteki benim de gözlemlerim var ama biz bu konuyu asıl muhataplarına yani Başakşehir sakinlerine sorduk. Başakşehir’in tek bir sorunu yok.İlçe 3 ayrı bölgeden oluşuyor. Her bölgesinin kendine has sorunları var. Bahçeşehir’de güvenlik ve ulaşım sorun olarak ön plana çıkarken Altınşehir bölgesi altyapı ve üstyapı sorunlarıyla uğraşıyor. Başakşehir Mahallesi'nde ise eğitim, ulaşım ve kültürel alanların yetersizliği ön planda. Bütün bu bölgelerin birleşip bir merkez oluşurulması, kaynaştırılıp geliştirilmesi gerekmektedir.
Soru: Böylesine birbirinden çok farklı ihtiyaçları ve beklentileri olan mahalleleri nasıl yöneteceksiniz, ortak bir dil yakalayabilecek misiniz?
M. Uysal: Yönetim anlayışımız "Birlikte Yönetim" esasına dayanacak. Her mahallenin sorunlarını o mahalle halkıyla birlikte tesbit edip çözüm yollarını arayacağız. Karar alırken ne kadar fazla kişinin kanaat ve desteğinden istifade edilirse kararın uygulaması ve sonucuda o kadar doğru olur. Belediyeyi idare ederken her ne kadar halk bize yetki ve sorumluluğu versede görevimizi yaparken halkın görüşlerine başvurmak başarımızı arttıracaktır. Zaten AB uyum yasaları çerçevesinde belediye yönetimi, STK ların daha etkin olması gayesiyle, kent konseyi kurma zorunluluğu getirmiştir. STK lardan oluşturulan kent konseyinde alınan kararlar belediye meclisinde öncelikle görüşülmek zorundadır. Bu aynı zamanda şeffaflığı da sağlayacaktır. Ak Parti’nin yerel yönetimler yasasına koydurduğu bu maddenin en etkili uygulayıcısı biz olacağız.
Soru: Başta CHP olmak üzere rakipleriniz Altınşehir, Şahintepe, Güvercintepe gibi mahallelerde yıkım yapacağınızı iddia ediyorlar. Bu doğru mu?
M. Uysal: Kesinlikle değil. Bu tamamen bir propaganda malzemesi olarak kullanılmaktadır ve yalandır. Zaten hiç kimsenin tapulu mülkünü yıkmak gibi bir hakkımızda yoktur.
Soru: O halde bu bölgelerdeki sorunları nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?
M. Uysal: Çözümün ilk adımı, bu mahalleler Başakşehir ve Bahçeşehirle birlikte ayrı bir ilçe yapılarak atıldı zaten. İkinci adım olarak imar planları çıkarıldı ve yapılacak projelerin önündeki resmi engeller kaldırılmış oldu. Üçüncü adım bu bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirmek olacaktır. Belediye binası ve diğer kamu kurumlarıyla, bunların etrafında kurulacak sosyal yaşam alanları ve kısa sürede gelecek olan metro bölgenin değerine değer katacaktır. Belediye olarak standartları belirleyeceğiz ve mahalle sakinlerine kendi yaşam alanlarını daha da güzelleştirmenin yolunu açacağız. Kısa sürede bütün mahallelelerimiz modern bir şehir görüntüsüne kavuşacak.
Soru: İlçenizin bir sanayi bölgesi mi, eğitim bölgesi mi, sağlık bölgesi mi, spor bölgesi mi olarak gelişmesini istersiniz? Yoksa her alanda öne çıkması için mi çaba sarfedersiniz? Başakşehir'i nasıl konumlandırıyorsunuz?
M. Uysal: İlçemiz çok şanslı. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın sayılı büyük organize sanayi sitesi sınırlarımız içindedir.Türkiye’nin ilk ve tek olimpiyat köyü sınırlarımız içindedir. Sağlık Bakanlığı’nın 1400 dönüm üstüne kurmayı planladığı sağlık kenti de Başakşehir’dedir. Ayrıca İBB’ nin planladığı 3. fuar alanının da burada kurulması için çalışmalar devam etmektedir. Başakşehir de şu anda 3 özel üniversitenin kurulması için gerekli hazırlıklar, çalışmalar yürütülmekte olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ilçemiz gerek sanayi gerek spor gerekse sağlık kompleksleriyle öne çıkacak bir yerdir. Her dört konuda da Başakşehir'i bir marka yapacağız.
Soru: İlçedeki ulaşım sorununu nasıl çözeceksiniz? Taksi dolmuş, minibüsle ulaşım konusunda ne düşünüyorsunuz?
M. Uysal: Metro bitmek üzere. Mayıs ayı içinde deneme sürüşleri başlayacak. Olimpiyat Köyü’nden sonra Güvercintepe Mahallesi’ne kadar metro uzatılıp, 2009’un sonunda düzenli seferlere başlayacaktır. Güvercintepe’den hemen sonraki bölümde de İBB nin hafif raylı sistem projesi var. Ancak bunlar tamamlanıncaya kadar mevcut sistem devam edecek.
Soru: İşsizlik sorununun çözümü için bir model geliştirdiniz mi? İşsiz gençlerimizi sokaktan, genç kızlarımızı evden nasıl kurtaracaksınız?
M. Uysal: Geliştirdiğimiz projelerden biriside budur. En büyük organize sanayi sitesi sınırlarımız içerisindedir. Buarada 200 bin kişi çalışmaktadır. Bunun en az 150 bini vasıfsız işçidir. OSB’nin yöneticileri ile görüşmelerimiz sonucunda; ihtiyaç duyulan alanlarda, bölgemizdeki işsiz kişilere eğitimler verilerek bu bölgenin iş gücü ihtiyacının bölge insanıyla karşılanmasını sağlayacağız.
Soru: Sosyal Belediyecilik anlamında neler yapacaksınız?
M. Uysal: Halktan kopuk sözde halkçıların itirazlarına rağmen sosyal yardımları arttırarak devam ettireceğiz. Bölgenin tamamında Sağlık Ocakları ve Kamu Sağlığı Merkezleri oluşturarak herkesin temel sağlık hizmetlerinden kolaylıkla yararlanabilmesini sağlayacağız.
Kadın Sağlığı Merkezleri kuracağız.Yaygın bir şekilde oluşturacağımız Özürlüler Merkezleri ile ilçemizdeki özürlülere hayatı kolaylaştırmaya çalışacağız.
Soru: Başakşehirlilerin sosyal ve kültürel etkinlikler için ilçe dışına çıkmalarını gerektirmeyecek adımlarınız olacak mı?
M. Uysal: Kuracağımız sosyal ortamlar ve yapacağımız organizasyonlarla Başakşehirlilerin hayatı daha da renklenecek. Yüzyıllardan beri sürdürdüğümüz mahalle kültürümüzün site hayatına kurban gitmesine seyirci kalmayacağız. Özellikle yaşlılarımız için hoşca vakit geçirebilecekleri mekanlar oluşturacağız. Her mahalleye Semt Konağı ve Kültür Evleri yapacağız. Bu mekanlarda düzenleyeceğimiz aile eğitim programları, kişisel gelişim ve hobi kursları ile daha nitelikli, daha donanımlı fertler, mutlu aliler idealine katkıda bulunacağız.
Soru: Eğitim alanında projeleriniz neler ?
M. Uysal: İlçemizin bütün mahallelerinde İlköğretim Okulları, Liseler ve Meslek Liselerine olan ihtiyaçları belirleyerek yapılacak yerleri tesbit edeceğiz. İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı ile etkin işbirliği yaparak ilçemize yeni okullar kazanıracağız. Mevcut okulların şartlarını iyileştireceğiz. Ayrıca özel müteşebbisleri ilçemize eğitim yatırımı yapmaları konusuna teşvik edeceğiz.
Soru: Başakşehir için en iddialı projeniz nedir?
M. Uysal: İlçe merkezi. İstanbul’un hiçbir ilçesinde olmayan bir kent meydanı kurulması ve ilçe merkezinin bu meydanda yapılandırılması en iddialı ve öncelikli projelerimizdendir.
Soru: 5 yıllık başkanlık döneminiz bittiğinde nasıl bir Başakşehir hedefliyorsunuz?
M. Uysal: Düzgün sokaklarıyla, depreme dayanıklı binalarıyla, sosyal donatı alanlarıyla,kent meydanıyla,kültür yapılarıyla tüm altyapı ve üstyapı problemleri bitmiş bir Başakşehir hedefliyorum. Bunlar fiziki şartlar. Bunlardan daha önemlisi, asıl hedeflediğim herkesin Başakşehir’de yaşamaktan,başakşehirli olmaktan keyif alması,eşlerini dostlarını burada yaşamaya teşvik etmeleri diğer ilçelerde yaşayan insanlar için, buranın çekim merkezi olmasıdır.Soru: Mutlaka yaptırdığınız anketler vardır. Durum nasıl gözüküyor, ayrıca son olarak seçmeninize mesajınız nedir?
M. Uysal: Öncelikle bütün başakşehir'lilere gösterdikleri teveccühden dolayı teşekkür ediyorum. Gerek kendi yaptırdığımız, gerekse başka kurumlarca yaptırılan anketlerde açık ara önde gözüküyoruz. Yapılan bütün anketlerin diğer bir ortak sonucu da sol oyların CHP'de toplanmakta olduğu. Ben Başakşehir'in sağduyulu seçmenlerinin daha duyarlı ve daha bilinçli olduklarına inanıyorum. Bunu zaten anketlerde de görüyoruz. Seçimde daha da net göreceğiz. Gün farklılıklarımızı değil ortak değerlerimizi konuşma ve koruma günüdür. Başakşehir'de, İstanbul'da ve bütün Türkiye'de ne kadar güçlü kazanırsak sesimiz o kadar gür çıkacak. Bu seçimin Başakşehir için en hayırlı netice ne ise öyle sonuçlanmasını diliyorum.

Ev almak isteyenlere müthiş fırsat


İnşaat firmaları 120 aya sıfır faizden “önce otur sonra öde”ye dek uzanan bir dizi kampanyayla bu bahar ev sahibi olmaya davet ediyor.Kampanyalarda tapu harcını ödeyen bile var...Ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek isteyenlerin alıcı durumuna geçtiği bahar aylarında dikkati çekmek ve fırsatı kaçırmamak isteyen inşaat firmaları birbirinden cazip kampanyalar yapıyor.FİYATLAR % 30 DÜŞTÜ120 aya sıfır faizden peşinatsız ödemeye, “önce taşın sonra öde”den 0.29’dan başlayan faiz oranlarına dek ödeme kolaylıkları sunuluyor. Fiyatlar ise artan konut stoğu ve düşük talep nedeniyle ortalama yüzde 30 düşmüş durumda. İnşaat firmaları bir kez daha “Bu bahar ev sahibi olun” diyor. İşte en çok ilgi gören kampanyalar:Yüzde 50 peşine sıfır faizli destekRegnum İnşaat’ın kampanyada sıfır peşinat şansından yararlanarak evini alanlar, taşındıktan 1 yıl sonra yüzde 30 oranındaki peşinatlarını ödeyebilecekler. Ev almak isteyenler, ayrıca 120 ayda yüzde 0,46 gibi oldukça düşük faizle evlerine sahip olabilecek.İsteyen kişiler mayıs ayında oturabilecekleri projeden, daire bedelinin yüzde 20’sini hemen, yüzde 30’unu Mayıs 2010’da ödeyerek 120 aya 0 faizle de evini satın alabilecek. Fiyatlar ise 99 metrekarelik 2+1 dairelerde 192 bin - 240 bin TL arasında değişiyor.Eltes Güneşi’nden yüzde 1Yüzde 1 peşinat uygulamasını Eltes Ümraniye’ye de taşıyan Ağaoğlu, 60 aya kadar vadelerle yüzde 0.99 faiz oranı uyguluyor.Avrupa Konutları fırsatıTOKİ’nin hasılat paylaşımlı projesinde 3 farklı kampanya seçeneği var. Birinci kampanyada yüzde 30 peşin ödenip kasımda taşınılıyor. Ödemeler 2010 ocakta 60 aya 0.99 faizle yapılıyor. İkinci kampanyada ise yüzde 25 peşin ödenip yine 60 aya 0.99 faizle ödeme yapılıyor. Üçüncü kampanyada ise yüzde 50’si peşin ödendikten bir yıl sonra kalan yüzde 50 sıfır faizle satılıyor. Fiyatlar 160 bin ile 429 bin lira arasında değişiyor.627 lira taksitle UpcityTeknik Yapı’nın Kartal’daki projesinde firma yüzde 5, yüzde 20, yüzde 35 gibi farklı peşinat seçenekleri sunuyor. Ara ödemelerle desteklenen ödeme planında taksitler 627 liradan başlıyor.Ucuza kaliteli konutFiyapı, Fiyaka Beylikdüzü’nde başlangıçta 5 bin, haziranda ise 15 bin lira peşinat alıyor. 640 bin liradan başlayan taksitlerle satış yapılıyor.Güzel bir kredi imkanıKoray İnşaat’ın Bursa’daki Güzelbiryer projesinde yüzde 5 peşinat isteniyor. Peşinatın kalan yüzde 25’i konut tesliminde ödenirken, bakiye miktar için yüzde 0.45’ten başlayan faiz oranlarına sahip Güzelbirkredi’den yararlanılıyor. Firma Eskişehir’deki Natura’da ise tapu harcını ödüyor.Misstanbul’a hemen taşınTekÇelik İnşaat’ın Başakşehir’deki evlerinde yüzde 1 peşinatla sözleşme yapılıyor. Yüzde 30 peşin ödeme birinci yılın sonunda isteniyor. Hemen teslim edilen 2+1 daireler 250-280 bin arasında değişiyor.BUGÜN

Ak Parti Başak Mahallesinde Yüzde 56 Oy Aldı

İstanbul’da oylarını istikrarlı bir biçimde artıran AKP, gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı gerek il genel meclisi seçimlerinde duraklama dönemine girdi. Kıyı ilçelerdeki kuşatılmışlığını kıran CHP?ise varoşlarda gücünü daha fazla hissettirmeye başladı
İstanbul’daki 29 Mart sonuçları, 1994 yılından bu yana istikrarlı olarak artan RP-FP-AKP çizgisinin oylarında duraklama yaşadığı ilk seçim oldu. 2002’de yüzde 37, 2004’te yüzde 42 oranında oy alan, 2007’de yüzde 45’i aşan AKP’nin oyları, 29 Mart’ta gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı gerek il genel meclisi seçimlerinde duraklama dönemine girdi. 2007 genel seçimlerinde AKP’nin İstanbul’un kıyılarına sıkıştırdığı CHP, bu kez çemberi kırarak hem kıyılardaki varlığını güçlendirdi hem de varoşlarda kendini hissettirdi.
Yeni kurulan ilçelerde üstünlük sağlayan AKP, Sarıyer, Kartal, Çatalca gibi rahat olduğu ilçeleri ise kaybetmenin şaşkınlığını yaşadı. Son seçimle, Bayrampaşa, Bağcılar, Esenler, Sultanbeyli, Ümraniye gibi ilçelerin artık AKP’nin kalesi olduğunu tescillendi.
Yeni ilçelerde AKP
İstanbul’un 29 Mart fotoğrafına yakından bakıldığında, çarpıcı sonuçlar göze çarpıyor. AKP, CHP’nin güçlü olduğu Etiler, Bebek, Salacak gibi gelir ve eğitim seviyesi yüksek mahallelerde çok fazla varlık gösteremedi. Güçlü olduğu mahallelerin birleşmesiyle oluşan Ataşehir’de kazanma hesabı tutmamasına rağmen AKP, yeni ilçelerde ipi göğüsleyen parti oldu.
İstanbul’da sayısı 32’den 39’a çıkan ilçelerden 26’sını AKP, 12’sini CHP, 1’ini DSP aldı. AKP, Sultanbeyli, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Sultanbeyli, Sultangazi ilçelerinde rakiplerine büyük fark attı. CHP, geçen seçimlerde de güçlü olduğu kıyı ilçelerine, bu kez hem kıyı hem iç bölgelerden 6 yeni ilçe eklemeyi başardı.
Üsküdar’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin de bulunduğu Emniyet Mahallesi’yle birleşen Burhaniye Mahallesi’nde AKP ilk sırada yer aldı. 11 bin 627 seçmenin bulunduğu Burhaniye Mahallesi’nde AKP 4 bin 204 oy alırken, CHP 1713 oyda kaldı. AKP, Üsküdar’ın kıyı mahallelerini kapsayan Salacak’ta ise CHP’nin gerisinde kaldı. 8 bin 579 seçmenin bulunduğu Salacak’ta, CHP 3 bin 600 oya yaklaşırken, AKP’yi ikiye katladı.
Beyoğlu’nda da CHP, Cihangir, Gümüşsuyu gibi mahallelerde öne çıkarken, Erdoğan’ın doğduğu Kaptanpaşa Mahallesi’nde AKP yine ilk parti oldu.
Acarkent CHP’ye yetmedi
Beykoz’da da mahalleler arasındaki uçurum dikkat çekici. Acarkent’te CHP yüzde 73 oranını yakalarken, AKP yüzde 17’de kaldı. Acarkent’te 22 Temmuz 2007 seçiminde de CHP ve AKP’nin oyları aynı oranda çıkmıştı. AKP’ye ilçeyi kazandıran ise, oy deposu olarak gördüğü Çavuşbaşı oldu. AKP, daha önce belde belediyesi olan Çavuşbaşı’nın mahalleleri Çiftlik’te yüzde 63, Baklacı’da yüzde 67’yi yakaladı. Merkezde CHP yüzde 37, AKP yüzde 33 oranında destek gördü. Çubuklu’da ise AKP yüzde 35 oranını yakalayarak, yüzde 24’te kalan CHP’yi geride bıraktı.
CHP Kadıköy açık ara
Kadıköy’de rahat kazanan CHP’ye en büyük desteği yüzde 83.38’le Caddebostan verdi. Caddebostan’da CHP oylarını 2004 seçimlerine göre 8 binden 11 bine yükseltirken, AKP’nin oyları 1800’den 1500’e düştü. CHP’li Selami Öztürk, Fenerbahçe’de yüzde 81, Suadiye’de yüzde 80, Göztepe’de yüzde 79 oranlarını gördü. Fenerbahçe’de AKP’nin oyları yarı yarıya düşerken, CHP’nin oyu yüzde 50’ye yakın arttı. AKP, Kadıköy’de CHP’yi sadece Fikirtepe ve Dumlupınar mahallelerinde geçebildi. Fikirtepe’de yüzde 57, Dumlupınar’da ise yüzde 55 oranında destek gören AKP’nin oy sayısı, Fikirtepe’de 5 bin 800’den 6 bine, Dumlupınar’da 6 bin 200’den 7 bin 400’e yükseldi.
Ataşehir AKP’yi üzdü
Yeni kurulan Ataşehir’de mahallelerin büyük bölümünde AKP önde gösteriliyordu. CHP, 17 mahallenin sadece 4’ünde birinci parti oldu, ancak bu mahallelerdeki seçmen sayısının fazlalığı, CHP’ye ilçeyi kazandırdı. Ataşehir konutlarının bulunduğu Atatürk Mahallesi’nde AKP’nin oyları gerilerken, CHP’nin oyları yüzde 50’ye yakın artış gösterdi. 16 bin 573 seçmenin 12 bin 500’ünün oyu CHP’de toplandı. CHP ayrıca Küçükbakkalköy’de ilk kez birinci parti çıktı. Mustafa Kemal, İçerenköy ve Küçükbakkalköy’de de AKP’yi geçen CHP, yarışı önde bitirdi.
Adalar 2. kez CHP dedi
Adalar’ı CHP’ye kaptıran AKP, sadece Kınalıada’da istediği başarıyı yakaladı. Kınalıada’da 1903 seçmenin 930’unun oyunu AKP, 450’sinin CHP kazandı. Heybeliada’da ise CHP 1060, AKP 859 oy alırken, Büyükada ve Burgazada’da CHP, AKP’yi rahat geçti. CHP, Adalar’da 2007 genel seçiminde de AKP’yi geride bırakmıştı. CHP Adalar’da yüzde 53’ü yakalarken, AKP yüzde 36’da kaldı.
AKP’nin hayal kırıklığı
Beşiktaş’ta umduğu başarıyı yakalayamayan AKP, askeri lojmanların bulunduğu Levazım Mahallesi’nde yüzde 15 oy alabildi. Beşiktaş’ın Etiler, Bebek ve Ulus gibi mahallelerinde ise CHP beklendiği gibi rekor oranlara ulaştı. Etiler’de CHP yüzde 77, AKP yüzde 11 oy aldı. 2004 seçimlerinde ise CHP’nin Etiler’deki oy oranı yüzde 53, AKP’nin ise yüzde 14’tü. Bebek’te CHP yüzde 70, AKP yüzde 16; Ulus’ta CHP yüzde 67, AKP yüzde 22; Arnavutköy’de ise CHP yüzde 59, AKP yüzde 26 oranında oy aldı.
Sarıyer ilçesi, CHP’nin sürpriz başarı gösterdiği yerlerden biri oldu. AKP iç mahallelerde aldığı desteği, ilçe geneline yayamadı. Tarabya’da CHP yüzde 48, AKP yüzde 28 oy aldı. Tarabya’da 2004’te CHP yüzde 42, AKP ise yüzde 31 oranında oy almıştı. İlçe genelinde yüzde 37.5’e ulaşan CHP adayı Şükrü Genç, yüzde 31’de kalan AKP’nin elinden belediyeyi aldı.
Bahçeşehir’e rağmen AKP
Yeni belediyelerden Başakşehir’de ise AKP’ye başarıyı, Başakşehir Konutları’nın bulunduğu mahalleler getirdi. AKP, Başak Mahallesi’nde yüzde 56, Başakşehir Mahallesi’nde yüzde 52 oy oranına ulaştı. Başakşehir’e bağlanmak istemeyen Bahçeşehir’de, 1. kısımda oyların yüzde 76, 2. kısımda da yüzde 69’u CHP’ye gitti. CHP Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çamurlu yollarında yürüyerek tepki gösterdiği Altınşehir’de ise AKP yüzde 41, CHP yüzde 25 oy aldı.
‘Çarşaf açılımı’ işe yaramadı
AKP’nin iddialı olduğu Silivri’de, 2004 seçimlerinde büyük başarı sağlayarak yüzde 20 oy alan Genç Parti’nin bu kez yarışa katılmaması dengeleri bozdu. Hem AKP, hem de CHP oylarını yükseltti. CHP, yüzde 46, AKP ise yüzde 40 oy aldı.
CHP, çarşaf açılımıyla dikkat çektiği Sultangazi ve Sultanbeyli’de ise umduğunu bulamadı. Sultanbeyli, yüzde 51’le AKP’nin İstanbul’da en yüksek orana ulaştığı ilçe oldu. CHP’nin imam adayı Osman Nuri Bedir ise yüzde 7’yi geçemedi.
CHP’nin rekorları
AKP, sadece Şile ve Sultanbeyli’de yüzde 50 oy oranını az farkla geçti. CHP ise 4 ilçede yüzde 50 sınırını yüksek oranlarla aştı. Kadıköy’de Selami Öztürk yüzde 68, Beşiktaş’ta İsmail Ünal yüzde 60, Bakırköy’de Ateş Ünal Erzen yüzde 58 oranına ulaşarak, 2004’teki oylarını da ciddi oranda artırdılar.

Başakşehir'de devir teslim töreni

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bahçeşehir Belediyesi'ni Belediye Başkanı Kemal Aydın'dan teslim aldı.
Karşılıklı sohbet havasından geçen devir teslim töreni alkışlar arasında geçti.Yeni seçilen meclis üyelerinin ve çok sayıda vatandaşın katıldığı devir teslimtöreninde, Kemal Aydın, Bahçeşehir Belediyesi'nin kurucu belediye başkanı olduğunu ve 10 yıllık süre içinde de birçok önemli projeleri gerçekleştirdiğini, Bahçeşehir'i marka bir kent olması için çalıştıklarını ve her zaman siyasetler üstü bir politika uyguladıklarını ifade etti.Kemal Aydın:" Şu anda gönlüm rahat, çünkü sizin gibi bu değerleri bilen ve anlayan bir başkana görev teslim ediyorum" diye konuştu.Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı konuşmada, Bahçeşehir'in bir belde belediyesi olarak marka olduğunu ancak İstanbul'un yeni ilçesi olarak Başakşehir İlçesi'nin geniş sınırları ve Bahçeşehir ve Başakşehir gibi altyapısı tamamlanmış yerleşimleriyle birlikte Altınşehir, Güvercintepe, Şahintepe gibi üçüncü bölge olarak adlandırılabilecek yerleşimleri de olduğunu, ilçenin bütün bölgelerine hizmet edeceklerini ifade etti.Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal: "Sayın Aydın ile ortak bir yanımız var. O, kurucu bir belediye başkanıydı. Ben de Başakşehir İlçesi'nin kurucu belediye başkanıyım. Başakşehir'i İstanbul'un yeni ve modern vitrini; insanca yaşamın, dostça paylaşımın, kardeşçe dayanışmanın merkezi; insanların sevgiyle kucaklaştığı, kardeşçe sarıldığı bir kent yapacağız" dedi.