23 Şubat 2009 Pazartesi

ak parti basaksehir

Başakşehir`i kent konseyi ile birlikte yöneteceğiz
AK Parti Başakşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal ilçedeki STK`lar ile bir araya geldiği toplantıda `Kent konseylerinde alınan kararları hayata geçireceğiz` dedi.

AK Parti Başakşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal ilçedeki STK`lar ile bir araya geldiği toplantıda `Kent konseylerinde alınan kararları hayata geçireceğiz` dedi.
BAHÇEŞEHİR City Club`ta düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Başakşehir Belediye Başkan adayı Av. Mevlüt Uysal `Altınşehir, Başakşehir ve Bahçeşehir olmak üzere üç ayrı şehir yapısı bir araya getirilerek yepyeni bir düzende birleşti. Önümüzdeki dönemde gelişmekte olan diğer iki bölgeyi Bahçeşehir düzeyine çıkartmak için çalışacağız` dedi. Uysal, sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışı ile hizmet vereceklerini belirterek `Anketlere göre Bahçeşehir`in en büyük sorununun ulaşım, güvenlik ve okul yetersizliği olduğudu. Bu sorunların giderilmesi için çaba harcayacağız`` diye konuştu.
BELEDİYE BİNASI YERİNDE KALACAK
BELEDİYE binasının hizmete devam edeceğini belirten Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: `Kaymakamımız haftanın belli günlerinde Bahçeşehir`deki yerinde belli günlerde ise Başakşehir de bulunacak. Milli Eğitim Müdürlüğü ise ilçemizde kurulacak.`
Konuşmasında Sivil Toplum Kuruluşları`na (STK) çok önem verdiğini belirten Uuysal, `STK`ların faaliyetlerini sergileyecekleri alanları kültür merkezleri aracılığı ile yapacağız. STK`lar faaliyetlerini duyurabilecek. Kent konseyleri çok önemli. Belediyeyi devir alır almaz kent konseyleri oluşturup, periyodik toplantılar düzenleyeceğiz. Bu toplantılarda alınan kararları hayata geçirmek için çalışacağız` diye konuştu.
`SİZLERİ TEDİRGİN GÖRMÜYORUM`
BAŞAKŞEHİR AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Selim Köroğlu ise yaptığı konuşmada Bahçeşehir`in STK`sı ve yerel medyasıyla ikinci kez bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Köroğlu `İlk toplantıda endişeli olduğunuz konulardaki fikirlerinizden uzaklaştığınızı ve Başakşehir`li olma fikrinin artık sizlerde tedirginlik ve endişe oluşturmadığını görmekteyim. İkinci buluşmamızda, Başakşehir`li olma fikrini benimsevdiğinizi ve herhangi bir endişenizin kalmadığını gördük`` dedi. HABER MERKEZİ
İŞİMİZ HİZMET GÜCÜMÜZ MİLLET
BAŞAKŞEHİR`DEKİ 3 ayrı bölge nedeniyle farklı insan profillerinin öne çıktığına değinen Uysal, `Herkesin her profilden akrabası vardır. Muhafazakár, liberal, zengin fakir gibi. Hastalıkta, sağlıkta, düğünde cenazede, birlikte olabiliyorsak yaşamın içinde neden birlikte olamayalım. Uyumu sağlamak için biz idarecilere büyük görev düşüyor. Diyoruz ki işimiz hizmet gücümüz millet. Sen Türkiye`sin büyük düşün` dedi.