23 Ocak 2009 Cuma

Başakşehir filistinli kardeşlerini unutmadı

Başakşehir Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri Filistinli kardeşlerinin yaşadığı drama duyarsız kalmadı. Minik öğrenciler Kimse Yok Mu Derneği İstanbul Şubesinden talep ettikleri Hayır Çeşmesi Kumbarasını sınıf sınıf dolaştırarak yardım topladılar.
Kurban Bayramı nda Iraklı ve Afrikalı çocuklar için yardım toplayan minik hayırseverler bu kez de Filistin de okula gidemeyen ve hayat hakkı tanınmayan kardeşlerine bir nebze yardımcı olmak için harekete geçtiler.Başakşehir haber

Sınıf temsilcisi Melek Kılıçvuran rehberliğinde sınıf başkanı Abdulhalim Mustafa Tuna ve başkan yardımcısı Özlem Özcan tüm arkadaş ve öğretmenlerinin de desteğini alarak yardım kampanyası başlattı. Öğretmenler, veliler ve öğrenciler kumbarayla yardım toplamak için hayırda yarıştı.
Okul Müdürü Kocakaya`Filistinli küçük kardeşlerinin dramını her gün televizyonlardan gören öğrencilerimiz kendi istekleriyle bir grup kurup yardım toplamışlar. Okulumuz 1/E sınıfı sınıf temsilcisi, sınıf başkanı ve yardımcısı Kimse Yok Mu derneğine ait Hayır Çeşmesi kumbarasını temin edip okulda sınıf sınıf dolaştırarak benimsenmesini sağlamış ve hayırda öncülük etmiştir. Öğrencilerimizin bu davranışıyla gurur duyduk. Umarız topladığımız yardımlar bir nebze olsun Filistinli kardeşlerimizin acılarını dindirmiştir.` dedi.
Ayrıca Okul Müdürü Ramazan Kocakaya yazmış olduğu `Gerçek Müfettiş Velidir` kitabının gelirini de Filistinli çocuklara destek kampanyası kapsamında bağışladı. Kitabın ücretini de derneğin Hayır Çeşmesi kumbarasına attıran Kocakaya ya dernek yetkilileri tarafından `Teşekkür Belgesi` takdim edildi

14 Ocak 2009 Çarşamba

Baykal ve partililere yumurtalı saldırdı

Baykal ve partililere yumurtalı saldırdı

İstanbul gezilerine devam eden CHP lideri Baykal, Başakşehir`de kötü sürprizle karşılaştı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ``Biz Başakşehir`in dışındaki varoşları, ihmal edilmiş yerleri, dışlanmış olanları sahiplenmek, onları Başakşehir ile kaynaştırmak, bütünleştirmek ve Başakşehir`i tümüyle Bahçeşehir yapmak için yola çıktık`` dedi.
Deniz Baykal, Bakırköy`deki programının ardından partisine ait seçim otobüsüyle Başakşehir`e gitti. Başakşehir içinde Baykal`ın ve parti yöneticilerinin bulunduğu seçim otobüsüne çocuklar tarafından yumurta atıldı.
CHP Başakşehir ilçe örgütünce İkitelli Spor Komleksi`nde düzenlenen partiye katılım töreninde konuşan Baykal, Başakşehir`in yeni bir ilçe olarak hangi düşüncelerle biçimlendirildiğini bildiklerini söyledi.
Başakşehir ve çevresindeki bölgenin, ``Başakşehir`` damgası altında tanımlanmak, bu bölgede yaşayanların belli bir kalıba sokulmak istendiğini öne süren Baykal, bunun içine Bahçeşehir`in de katıldığını kaydetti.
Bahçeşehir`in, Türkiye`de belediyeciliğin yüzakı ve dünyanın takdirini kazanmış bir belediye olduğunu dile getiren Baykal, ancak Bahçeşehir Belediyesi`nin iptal edilerek Başakşehir`e katıldığını, böylece Bahçeşehir`in yokedilmek istendiğini savundu.
Baykal, Başakşehir`de bir tarafı en güzel olanaklarla abat edilmiş, her türlü destek verilmiş bir dünya, diğer tarafında ise herhangi bir yatırımın yapılmadığı, yolun, hizmetin gitmediği, çamurun varolduğu bir dünyanın bulunduğunu kaydetti.
Oralara yalnızca arsaların ileride değerleneceği gözüyle bakıldığını ve bu nedenle orada yaşayanlara hizmet götürülmediğini savunan Baykal, ``Kafası bozulunca `istemeyen çeksin gitsin` diyor. Sen git. Onlar burada yaşamaya devam edecekler`` dedi.
Baykal, Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın`ı da kürsüye çağırarak, nasıl belediyecilik yapılacağını bildiklerini söyledi.
Baykal, ``Biz Başakşehir`in dışındaki varoşları, ihmal edilmiş yerleri, dışlanmış olanları sahiplenmek, onları Başakşehir ile kaynaştırmak, bütünleştirmek ve Başakşehir`i tümüyle Bahçeşehir yapmak için yola çıktık`` diye konuştu.
Kendi dönemlerinde ayrımcılık olmayacağını ve hiç kimsenin inancı, ırkı, ya da arsası ileride değerlenecek diye kamu hizmetinden dışlanmayacağını ifade eden Baykal, ``Kimse kimseyi dışlayamaz, `o benden, bu benden değil` diye. Sen kimsin Allah`ın ayırmadığını ayırmaya kalkıyorsun`` dedi.
Türkiye`nin yerel seçime gittiğini ve halkın da sorunların çözümüne bu süreçte sahip çıkması gerektiğini dile getiren Baykal, vatandaşlardan partisine oy vermelerini istedi.
Baykal, son dönemde partisine geçmişte farklı partilere oy vermiş, sağ partilerde yer almış, hatta AK Parti`ye oy vermiş insanların geldiğini belirterek, bugün de CHP`ye katılacak yeni üyelerle birlikte elele sorunların çözümüne gideceklerini bildirdi.
Baykal, konuşmasının ardından partisine yeni katılanlara rozetlerini taktı.

Başakşehir devlet hastanesinde Bebeğini çöpe attı

Bebeğini çöpe attı

Başakşehir Devlet Hastanesi`nin kadınlar tuvaletinde temizlik yapan görevliler çöpte yeni doğmuş bir erkek bebek cesedi buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bebeğin annesini gözaltına aldı. Başakşehir Devlet Hastanesi kadınlar tuvaletinin çöpünde 8 aylık olduğ...


Başakşehir Devlet Hastanesi`nin kadınlar tuvaletinde temizlik yapan görevliler çöpte yeni doğmuş bir erkek bebek cesedi buldu.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bebeğin annesini gözaltına aldı. Başakşehir Devlet Hastanesi kadınlar tuvaletinin çöpünde 8 aylık olduğu doğduğu tahmin edilen bebek cesedinin bulunması üzerine soruşturma başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, soruşturma kapsamında konuyu araştırmaya başladı. Sabah saatlerinde dahiliye servisine karın ağrısı şikayeti ile gelen hamile bir kadının, kan tahlili istenmesinden sonra kaybolduğu ileri sürüldü. Bunun üzerine isminin Sema S.(22) olduğu tesbit edilen hastanın adresi belirlendi.
Cinayet Büro ekipleri, Sema S.`yi gözaltına alarak Asayiş Şube Müdürlüğü`ne götürdü. Sema S.`nin, hamile olduğunu gizlediği, kan tahliliyle bu durumun ortaya çıkmasından endişe duyarak tuvalette erken doğum yaparak bebeği çöpe attığı öne sürüldü.Özel bir şirkette çalıştığı ve bekar olduğu öğrenilen Sema S.`nin, polis nezaretinde Emniyet Müdürlüğü`ne girişi sırasında hırkasıyla başını gizlediği gözlendi.

Marka şehir Başakşehir

Marka şehir Başakşehir

Marka Şehir Başakşehir platformunun organize ettiği konferansta Prof. Ali Seyyar konuştu. Saadet Partisi Başakşehir Adayı Salih Beşir şehirleri insanlar için yapmalıyız dedi...

Marka şehir Başakşehir
Başakşehir`in yeni dönemde, Türkiye`nin ve dünyanın örnek şehri olmasına yönelik projelerin ve projeksiyonlarının ortaya konulacağı, Marka Şehir Başakşehir platformunun organize ettiği konferansa katılan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar, yerel yönetimler ve sosyal problemlerle ilgili katılımcıların beğeniyle dinlediği bir konuşma yaptı.
Başakşehir`in yeni dönemde, Türkiye`nin ve dünyanın örnek şehri olmasına yönelik projelerin ve projeksiyonlarının ortaya konulacağı, Marka Şehir Başakşehir platformunun organize ettiği konferansa katılan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar, yerel yönetimler ve sosyal problemlerle ilgili katılımcıların beğeniyle dinlediği bir konuşma yaptı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı Salih Beşir, şehirlerin içinde yaşayan insanlarıyla değerli olduğunu belirterek, `Şehri kurabilmek için öncelikle içimizdeki insani değerleri ortaya koymamız gerekiyor. Şehirlere ruh veren, o bölgede yaşayan insanların oraya kattığı değer, kültür, sanat ve mimari estetiktir.Oysa, sadece ikamet alanları olarak görülen bir şehirleşmenin, huzur ve mutluluk sağlamayan yapılaşmaların içinde kalmış olmamız, insanlarımızın sorunlarının da çığ gibi büyümesine yol açıyor. Biz, şehirleri öncelikle kendi içimizde kurmalıyız…
Yaşadığımız şehirleri kendi içimizdeki güzelliklerle bütünleştirerek ortaya koymalıyız…Başakşehir bir çok özelliğiyle geleceğe örnek olabilecek fırsatları elinde bulunduruyor.
Coğrafi yapısı, şehirli planlaşmanın ilk örneklerinin sergilendiği alanları içinde barındırması, Anadolu`nun her tarafından gelen sakinlerinin varlığı, bu özelliğiyle adeta küçük bir Türkiye`yi andırması ve bu özelliğiyle birbirine kolayca kenetlenebilecek, bağlanabilecek sıcakkanlı bir insan yapısının bulunması.Ve geleceği umutla gözleyen gençlerinin heyecanı.Ve Başakşehir özellikle imarsız mahallelerinde birçok alt yapı ve üst yapı sorununu da bünyesinde barındıyor.Gelin, Başakşehir`i yüreklerimizi ortaya koyarak, sevgi, saygı, huzur ve saadet içinde yaşayabileceğimiz, yarınlarda çocuklarımıza bıraktığımız miras içinde `değer ifade eden` bir yapıya kavuşturalım. Bu Başakşehir`i, Altınşehir`i Bahçeşehir`i ile bu şehri beraber geleceğe taşıyalım … Başakşehir`i MARKA şehir haline getirelim… Bunun için Marka Şehir Başakşehir platformunu kurduk…Bütün Başakşehirlileri, yöneticilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, muhtarlarımızı, geleceğe dair öneri ve görüşleri olana herkesi geleceğin örnek şehrine katkı yapmaya davet ediyorum` diye konuştu.
Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar da, modern dünyanın sosyal problemlerinin çok girift olduğunu belirterek, `Maalesef plansız, projesiz ve gelecek öngörüsü olmayan mahallelerde, binalarda yaşayan insanlar arasında iletişimsizlik, kopukluk oluyor. Aile içi çatışmalar yaşanıyor. Yerel sosyal politikaların gelişmesiyle birlikte merkezi sosyal politikalar da gelişecek ve paralel çalışmalarla yerel anlamdaki sorunların çözülmesi sağlanacak` dedi.
Şehirlerde yalnızlaşmış, dışlanmış, kimliğini kaybetmiş insanların yaşamaya başladığını, estetik yoksunu binalarda huzursuz, mutsuz insanların ortaya çıktığını belirten Seyyar, `İnsan fıtratına uygun, insan odaklı çalışmalar yapılması gerekiyor. Devasa binalar yapmak sosyal belediyecilik anlayışı değildir. Önemli olan, insanların mutluluğunu ve huzurunu sağlayacak, sosyal donatı alanlarını, kültür merkezlerini, şehrin tüm insanlarının özürlüleriyle, yaşlılarıyla birlikte kullanabileceği farklı alanları ortaya koyabilmektir. Önemli olan özürlü otobüsü almak değil, özürlü ve özürlü olmayanların birlikte kullanabileceği bir otobüsü kullanıma açabilmektir. Böylece, insanlar ayrışmamış, böylece insanların birbiriyle iç içe yaşayabildiği bir sosyal alan ortaya çıkmış olur. Kentlerin sadece yaşanabilir olması yetmez. Bir kentin yaşanabilirlik kalitesi açısından, sosyal, kültürel, sağlık, eğitim, yol, su elektrik, fiziki ulaşım ve sosyal donatı alanlarıyla bölgesindeki en çok tercih edilen yerleşim yeri olması da çok önemlidir. Bunu yapabilen yerel yönetici başarılı yöneticidir. Bunu da, iktidarını ve sahip olduğu makam avantajını, hizmet götürdüğü insanlarla her daim paylaşabilen yönetici yapabilir. Hep söylenir: Halk Meclisi kuracağız diye. Bu bir proje değildir. Halk meclisleri, yerel yönetim ile bölgeyi yönetecek insanların, zaten bir arada olması gereken meclislerdir` diye konuştu. Modern dünyada komşuluk ilişkilerinin, insani ilişkilerin yok olduğunu, yerel yönetimlerin bunu ortadan kaldıracak faaliyetler gerçekleştirmesi gerektiğini belirten Seyyar, `Bizim medeniyetimiz, komşuluk ilişkilerinin zirveye tırmandığı bir medeniyettir. Bunu sağlayabilecek çalışmalar ortaya koymamız gerekir. Sosyal projeler, insanın yaşam alanlarında en insani şekilde yaşayabileceği sosyal faaliyetleri ortaya koyar. Yerel yöneticiler, halka hizmete talip olmalı. Makam hevesinde olmamalı` açıklamasını yaptı.

Salih Beşir resmen Başakşehir adayı

Salih Beşir resmen Başakşehir adayı
Saadet Partisi, Başakşehlir Belediye Başkan adayı olarak Salih Beşir`i resmen ilan etti. Düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulan Beşir, Başakşehirlilere teşekkür etti...


Salih Beşir`in adaylığı basın toplantısıyla açıklandı
Marka Şehir, Başakşehir
Nedim Odabaş`ın haberi
Saadet Partisi, Başakşehlir Belediye Başkan adayı olarak Salih Beşir`i resmen ilan etti. Düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulan Salih Beşir, kendisine gösterilen teveccühten dolayı tüm Başakşehirlilere teşekkür ederek, `Biz, Başakşehir`i MARKA ŞEHİR yapma idealiyle yola çıkıyoruz. Bunun için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Belediye Başkan adaylığımızın netleşmesinden sonra bölge insanımızın bize gösterdiği sevgi ve muhabbet, halkımıza duyduğumuz hizmet aşkının takdir belgesi niteliğindedir. Belediye Başkanlığı makamları, hizmet makamlarıdır… Polemik ve `Sen kirlisin, ben kirli değilim` tartışmalarının odak noktaları değildir` dedi.
Saadet Partisi İl Başkanlığı, yapılan bir basın toplantısıyla Başakşehir Belediye Başkan adayını kamuoyuna ve basına tanıttı. Adaylığı geçtiğimiz günlerde netleşen Başakşehir Belediye Başkan adayı Salih Beşir, Saadet Partisi İl Başkanı Sadrettin Karadumani tarafından, muhteşem ve coşkulu bir atmosferde kamuoyuna tanıtıldı. İl Başkan Yardımcısı Abdullah Uzun, İl Başkan Yardımcısı Lütfi Kibiroğlu, İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdulvahip Ekinci, Neşet Çevik, İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İlçe Sorumlusu Nurettin Şenol, 3. Bölge Teşkilatlanma Başkanı İlhami Özata, Başakşehir İlçe SKM Başkanı Erol Çakır, Siyasi İşler Başkanı Atilla Yıılmaz, çok sayıda partili ve basın mensubunun katıldığı toplantı muhteşem bir atmosferde gerçekleştirildi. Toplantıda ilk konuşmayı yapan İl Başkanı Sadrettin Karaduman, Milli Görüş partilerinin üzerinde oynanan oyunların Türkiye`yi bu istikrarsız sürece ittiğini belirterek, `Bir zamanlar, hizmet aşkıyla kendilerine görev verdiğimiz, o dönemlerde hiç kimsenin tanımadığı insanlar, bugün bambaşka bir kimliğe kavuştular. Ama, biz, halka hizmetin mayası olan Milli Görüş`ün farkını açıkça ortaya koyuyoruz. Bu ülkede siyaset yapan herkes, adımlarını Milli Görüş`e göre ayarlamak zorundadır. Altın, çok nadir bulunan ve çok kıymetli bir elementtir. Biz de ülkenin her yerine halka hizmet etmek için, halka hizmetin mayası olan Milli Görüş`ün en kıymetli başkan adaylarını, altın gibi adayları sizlere hizmet için adaylığa koyuyoruz` dedi
Başakşehir Belediye Başkan adayı Salih Beşir ise Bir başka açıdan, Geleceğin Örnek Şehri Başakşehir`in planlama, vizyon ve misyonunu oluşturma adımı olan adaylık toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyerek, `Başakşehir İstanbul`da planlı şehirciliğin Milli Görüş idealizmini en güzel şekilde ortaya koyduğu en güzel örnektir. Ama, bizim ortaya koyduğumuz idealizm, zaman içinde bir çok evrilme geçirmiş, şu anda hiç de arzulamadığımız bir boyut kazanmıştır. Biz, Başakşehir`in temellerini atan idealizmi yeniden ortaya koymak için yola çıkıyoruz. Türkiye`de halka hizmetin miladı olan zihniyeti tekrar hayata geçirmek için yola çıkıyoruz.
Biz, Başakşehir`i MARKA ŞEHİR yapma idealiyle yola çıkıyoruz. Bunun için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Planlarımızı, projelerimizi hazırlıyoruz. Sadece bugünü değil, 10 sene sonrayı, 20 sene sonrayı hedef alıyoruz. Bu kararlı tavrımızda, halkımızın bize gösterdiği teveccüh, Belediye Başkan adaylığımızın netleşmesinden sonra bölge insanımızın bize gösterdiği sevgi ve muhabbet, halkımıza duyduğumuz hizmet aşkının takdir belgesi niteliğindedir. Belediye Başkanlığı makamları, hizmet makamlarıdır…
Belediye Başkanlığı makamları, son yıllarda türlü tartışmalara odak olan, görmeyi, duymayı arzu etmediğimiz zeminler ve makamlar değildir. Bu vesileyle, bizleri Başakşehir Belediye Başkan adaylığına layık gören, İl Teşkilatımıza teşekkürlerimi arzediyorum.
Bu noktadan itibaren, Başakşehirli tüm kardeşlerimizle, hemşehrilerimizle belediye başkanlığı yürüyüşümüz başlamıştır` açıklamasını yaptı.

Başakşehir İstanbul`un sağlık merkezlerinden biri olacak

Başakşehir İstanbul`un sağlık merkezlerinden biri olacak

Başakşehir`den AK Parti belediye başkan aday adayı olan Çal, ilçeyi İstanbul`un sağlık merkezi haline getireceği konusunda iddialı.

EMİNÖNÜ Belediyesi Meclis Başkanlığı`nı yapan Kamber Çal, Bahçeşehir beldesiyle birleşerek İstanbul`un popüler ilçelerinden biri haline gelen Başakşehir`in AK parti belediye başkanlığı aday adayı oldu. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu Çal sağlık sektöründe yaptığı çalışmalar ve dünya çapında önemli dermokozmetik markaların Türkiye ayağını başarıyla yürütmesiyle dikkat çekiyor.

ÇEŞİTLİLİĞİ KUCAKLAYACAĞIZ

BAŞAKŞEHİR`İN gelenekle moderni bir arada yaşatan bir merkez olduğunu anlatan Çal, halkın farklı kültürel çeşitliliğini kucaklayacaklarını belirtti. Çal, Eminönü`nde siyaset yapmasının Başakşehir`e çok faydalı olacağını ifade ederek, `Altınşehir, Başakşehir ve Bahçeşehir biribirinden farklı kimliklere sahip. Bu farklılıkları kucaklayarak, bölgeye önemli sağlık merkezleri yapacağım. Olimpiyat kompleksi, organize sanayi bölgesi, modern yaşam alanları, eğlence ve sağlık merkezleriyle Başakşehir`i İstanbul`un gözdesi haline getireceğim. Bu kadar iyi planlanmış bir şehrin spordan sanata, kültürden sosyal projelere kadar her alanının vizyoner bir bakış açısıyla inşa edilmesi ve yönetilmesiyle kent markası olabilecek`` dedi.
Mektupla anlatıyor
KAMBER Çal, Başakşehirliler`e mektup yollayarak hedeflerini paylaştı. Çal, mektubunda şunlara yer verdi: `Başakşehir`imiz yüzyıllar önce atalarımızın kurduğu şehirler gibi örnek olabilir. Bu önemli fırsat. Bu sizin elinizde, bizim elimizde. Bu şehri altyapısıyla, sosyal hayatıyla, kültürüyle, sporuyla, sanatıyla parmakla gösterilen hale getirebiliriz.``
Yedi yıl hep bu günler için çalıştım
AK Parti Adalar kurucu ilçe başkanlığı ve iki dönem ilçe başkanlığı yapan Makine Yüksek Mühendisi Mahmut Çelik düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti Adalar İlçesi Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı. Siyasi hayatında insanlara karşı dürüst olmayı yol arkadaşı edindiğini belirten Çelik, belediye başkanlığı gibi halka hizmet etme noktasında en büyük payın düştüğü görevde mevcut bilgi, beceri ve liyakatinin yeterli olduğunu artık hizmet için zamanın ve olgunluğun oluştuğunu belirtti. Yönetim anlayışının katılımcılığa açık, toplumsal gelişmelere duyarlı, kendini değil kentini düşünen bir anlayış olacağını söyleyen Mahmut Çelik, `Seçimlere iddialı bir hazırlık dönemi geçirdim. Yedi yıllık süre içerisinde hep bugünler için çalıştım` diye konuştu.

Geleceğin örnek şehri Başakşehir

Geleceğin örnek şehri Başakşehir

Saadet Partisi İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, yeni ilçe olan ve görevine yeni atanan Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can`a makamında nezaket ziyareti yaptı.

Saadet Partisi İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, yeni ilçe olan ve görevine yeni atanan Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can`a makamında nezaket ziyareti yaptı.
Geleceğin örnek şehri: Başakşehir
Nedim Odabaş`ın haberi
Saadet Partisi Başakşehir İlçe Yönetim Kurulu Başakşehir`in ilçe olmasından sonra görevine yeni atanan Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can`a makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanı M. Salih Beşir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Kılıç, Ali Akaya, Serdal Gül, Semih Yumurtacı`nın katıldığı ziyarette, ilçenin geleceği ile ilgili sohbet yapıldı.
Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, önümüzdeki dönemde Başakşehir`i elele çok daha güzel noktalara taşımak istediklerini belirtti. Saadet Partisi İlçe Başkanı M. Salih Beşir de, Başakşehir`in ilçe olmasının bölgenin geleceğiyle ilgili ortaya konulacak projelerin önünü açacağını belirterek, `Başakşehir, kamunun konut sorununa çözüm üretmesinin, en başarılı ve ilk örneklerinden birisidir. Başakşehir örneği bize, iyi planlandığı takdirde şehirlerimizin çok daha düzenli ve ihtiyaçlara cevap verecek tarzda yapılaşabileceğini göstermiştir. Başakşehir örneği ile ülkemizin konut ihtiyacının karşılanmasında çok önemli bir açılım sağlandığı gibi, planlı şehirleşmenin kazanımlarının da ne derece büyük olacağı gösterilmiştir. Bundan sonra önümüzdeki dönem ise bu başarıyı bir adım daha öteye taşıyarak, şehirde yaşayan insanımızın, huzur ve mutluluğunu en üst düzeyde sağlayacak unsurları da içinde barındıracak şekilde bir şehirleşmeyi devam ettirme dönemidir` dedi.
Başakşehir ilçesinin iki yönlü olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Beşir, `Bir yanda Başakşehir ve Bahçeşehir yerleşik merkezi, diğer yanda hala imar sorununa çözüm bulunamayan Kayabaşı, Güvercintepe, Altınşehir, Şahintepe ve Ziya Gökalp mahalleleri. Önümüzdeki dönemde ilçemizin her iki yönünde yaşayan insanların ihtiyaçlarına yönelik projeler ortaya konulması gerekliliği göz önünde tutulmalıdır. Bu bağlamda bizler, sorumluluk vizyonumuzla ve ülkemiz belediyeciliğine damga vurmuş bir zihniyetin temsilcileri olarak, kamu yönetimimizle her türlü işbirliğini gerçekleştirmeye hazırız. Üstümüze düşen sorumlulukları yerine getireceğiz ve ilçemizde taş üstüne taş koymaya çalışan herkese yardımcı olacağız` diye konuştu.