29 Aralık 2008 Pazartesi

Başakşehir'de sessiz çekişme var

Başakşehir'de sessiz çekişme var

İstanbul'un ilk kez seçim yarışına girecek yeni ilçesi Başakşehir'de sessiz bir mücadele yaşanıyor. Yarış, Başakşehir'de favori gösterilen AK Parti içinde yaşanıyor.

İstanbul’un yeni ilçelerinden Başakşehir’de AK Parti kanadında sessiz ama güçlü bir çekişme yaşanıyor. Farklı isimlerden söz edilse de 3 ismin adı yoğunlukla konuşuluyor. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, AK Parti Küçükçekmece eski Başkanı Av. Mevlüt Uysal ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ.
Başakşehir için başka adı geçen adaylar da söz konusu. Bu adayların en iddialısı Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Nevzat Bayhan idi. Ancak Nevzat Bayhan’ın son dönemde Fatih Belediyesi için adı ön plana çıkmaya başlayınca, Başakşehir’de yarışın 3 aday arasında geçeceği konuşuluyor.
Siyasi çevrelerde konuşulanlara baktığınızda, İsmet Yıldırım’ın Başakşehir’den aday olması çok mantıklı değil. Zira, Başakşehir’de 25 bin konut satan KİPTAŞ’ın müşterilerinden önemli bir kısmı, mükeahhitlerden kaynaklanan küçük hataların sorumlusu olarak KİPTAŞ’ı görüyor. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ın, Başakşehir için çaba harcasa da esas itibariyle hedefinin başka bir ilçe olduğu iddia ediliyor.
Eski Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Mevlüt Uysal, adaylık başvurusu yapıncaya kadar adından söz ettirmedi. Adaylık başvurusu ile birlikte hızla öne çıkmaya başladı. Başakşehir’de eski site yöneticisi de olan Mevlüt Uysal, bir taraftan parti tabanında bir taraftan da Genel Merkez nezdinde girişimlerini yoğunlaştırdı.
Av. Mevlüt Uysal’ın girişimleri, son dönemde etkili olmaya başladı. İstanbul’un yeni ilçesi ve Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki en önem verdiği projelerinden birisi olan Başakşehir’de AK Parti’nin dışında bir partinin kazanması ihtimali çok az görülüyor. Mevlüt Uysal’ın, Başakşehir’in ilk belediye başkanı olarak tarihe geçmek için yoğun çaba harcadığı görülüyor.
Üçüncü aday adayı olarak adı geçen isim ise “aileden” birisi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ, Emine Erdoğan’ın abisinin kızı ile evli. Başbakan Erdoğan’ın, Emniyet Mahallesindeki bürosunun aktif olduğu dönemlerde sektererliğini yapıyordu. Bir diğer ifade ile Göksel Gümüşdağ, ailenin damadı.
Gümüşdağ’ın çok sosyal bir isim olması, avantaj gibi görünse de aslında önündeki handikap sayılabilir. Futbolcularla çok iyi bir diyalogu bulunan Gümüşdağ’ı, Başbakan Erdoğan, bu sosyal çevreden koparmak istemeyebilir. Spor camiasında iyi ilişki ağı kurabilmiş çok fazla kişinin bulunmadığını bilen Erdoğan, Göksel Gümüşdağ’ı bulunduğu yerde korumak isteyebilir.
Gümüşdağ’ın bir başka handikapı ise üniversite mezunu olmaması. Hatırlanacağı gibi, AK Parti MKYK’sı, geçtiğimiz dönemde aldığı kararda il başkan adaylarının ve büyükşehirlerde ilçe başkan adaylarına üniversite mezunu olma şartı getirdi. Böyle bakıldığında Gümüşdağ’ın adaylığı çıkmaza girebilir.
Çalışmaları sessiz ve derinden giden Başakşehir’de bir başka çaba ise eski İl Başkanı ve şimdi İstanbul milletvekili olan Mehmet Müezzinoğlu’nun girişimleri. Küçükçekmece’ye başka bir ismi getirmek isteyen Müezzinoğlu’nun Aziz Yeniay’ı buraya kaydırmak istediği öne sürülüyor.Bir başka aday ise halen Eminönü Belediyesi Meclis Üyesi ve Eminönü Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili olan Kamber Çal. Başakşehir'in en eski sakinlerinden birisi. Eczacı kökenli olan Çal, sağlık sektöründe uluslararası bir şirketin Türkiye distribütörlüğünü yapıyor. 2001'de AK Parti'nin kurulmasından bu yana parti içinde siyaset yapıyor.
Haber 7
başakşehir haber başakşehir haberleri başakşehir son dakika başakşehirde seçim akp başakşehir başakşehirin sesi başakşehir emlak

28 Aralık 2008 Pazar

Beşir`in adaylığı resmen açıklanıyor

Beşir`in adaylığı resmen açıklanıyor

Yerel seçimlerin gözde ilçesi Başakşehir`de belediye başkan adaylığı netleşen ilk isim, Saadet Partili Salih Beşir oldu... Beşir`in adaylığı, Başakşehirliler tarafından da olumlu ve coşkuyla karşılandı...

Yerel seçimlerin gözde ilçesi Başakşehir’de belediye başkan adaylığı netleşen ilk isim, Saadet Partili Salih Beşir oldu. Yıllardır Küçükçekmece’de, Başakşehir’de ve Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatı’nda üst düzey siyaset yapan Salih Beşir’in adaylığı, Başakşehirliler tarafından da olumlu ve coşkuyla karşılandı.
Salih Beşir’in adaylığı 25 Aralık Perşembe günü, Başakşehir 4. Etap’ta Aygüller Restaurant’ta düzenlenecek kahvaltılı basın toplantısıyla, Saadet Partisi İl Başkanı Sadrettin Karaduman tarafından bizzat açıklanacak.
Konuyla ilgili bilgi aldığımız Saadet Partisi İl SKM Başkanı Abdülkadir Çelebi, Salih Beşir’in Başakşehir Belediye Başkan adaylığının bölge halkına hayırlı olmasını dileyerek, “Salih Beşir ismi, yıllardır bu bölgede yaptığı çok önemli çalışmalarla halkın gönlünde çok önemli bir yere gelmiştir. İnanıyorum ve güveniyorum ki, yıllardır bu bölgede Başakşehir halkıyla iç içe siyaset yapan, bölge insanının çok yakından tanıdığı Salih Beşir, halkın gönlündeki yerini Başakşehir Belediye Başkanı olarak taçlandıracaktır” dedi.
Saadet Partisi Başakşehir Belediye Başkan adaylığı netleşen Salih Beşir ise, Başakşehir’in ilçe olmasından sonraki süreci çok yakından izlediklerini, bölgeyle ilgili çok önemli projeler geliştirdiklerini ve bölge halkıyla elele vererek Başakşehir’i hak ettiği noktaya taşımak için çalışmak için yola çıktıklarını belirtti. Başakşehir’in her türlü kaygılardan uzak bir anlayışla yepyeni bir konseptle tasarlanırsa, İstanbul’un ve Avrupa’nın örnek şehri olabileceğini vurgulayan Beşir, “Belediyecilikte halka hizmetin miladı olan zihniyetimizle, bunu sadece bizim gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. İnşallah, halkımızın teveccühünü boşa çıkarmayacağım, onlarla birlikte elele belediye yürüyüşümüz başlamıştır” dedi.
başakşehir,başakşehir haber,başakşehir etaplar başakşehir alışveriş başakşehir çarşı başakşehirli,başakşehir toki,satılık,kiralık,115 m 3oda 1 salon başakşehir emlak

13 Aralık 2008 Cumartesi

Basaksehir Haber Basaksehir gundemi

Geleceğin örnek şehri Başakşehir
Saadet Partisi İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, yeni ilçe olan ve görevine yeni atanan Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can`a makamında nezaket ziyareti yaptı.

Saadet Partisi İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, yeni ilçe olan ve görevine yeni atanan Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can`a makamında nezaket ziyareti yaptı.


Geleceğin örnek şehri: Başakşehir


Nedim Odabaş`ın haberi


Saadet Partisi Başakşehir İlçe Yönetim Kurulu Başakşehir`in ilçe olmasından sonra görevine yeni atanan Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can`a makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanı M. Salih Beşir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Kılıç, Ali Akaya, Serdal Gül, Semih Yumurtacı`nın katıldığı ziyarette, ilçenin geleceği ile ilgili sohbet yapıldı.


Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, önümüzdeki dönemde Başakşehir`i elele çok daha güzel noktalara taşımak istediklerini belirtti. Saadet Partisi İlçe Başkanı M. Salih Beşir de, Başakşehir`in ilçe olmasının bölgenin geleceğiyle ilgili ortaya konulacak projelerin önünü açacağını belirterek, `Başakşehir, kamunun konut sorununa çözüm üretmesinin, en başarılı ve ilk örneklerinden birisidir. Başakşehir örneği bize, iyi planlandığı takdirde şehirlerimizin çok daha düzenli ve ihtiyaçlara cevap verecek tarzda yapılaşabileceğini göstermiştir. Başakşehir örneği ile ülkemizin konut ihtiyacının karşılanmasında çok önemli bir açılım sağlandığı gibi, planlı şehirleşmenin kazanımlarının da ne derece büyük olacağı gösterilmiştir. Bundan sonra önümüzdeki dönem ise bu başarıyı bir adım daha öteye taşıyarak, şehirde yaşayan insanımızın, huzur ve mutluluğunu en üst düzeyde sağlayacak unsurları da içinde barındıracak şekilde bir şehirleşmeyi devam ettirme dönemidir` dedi.


Başakşehir ilçesinin iki yönlü olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Beşir, `Bir yanda Başakşehir ve Bahçeşehir yerleşik merkezi, diğer yanda hala imar sorununa çözüm bulunamayan Kayabaşı, Güvercintepe, Altınşehir, Şahintepe ve Ziya Gökalp mahalleleri. Önümüzdeki dönemde ilçemizin her iki yönünde yaşayan insanların ihtiyaçlarına yönelik projeler ortaya konulması gerekliliği göz önünde tutulmalıdır. Bu bağlamda bizler, sorumluluk vizyonumuzla ve ülkemiz belediyeciliğine damga vurmuş bir zihniyetin temsilcileri olarak, kamu yönetimimizle her türlü işbirliğini gerçekleştirmeye hazırız. Üstümüze düşen sorumlulukları yerine getireceğiz ve ilçemizde taş üstüne taş koymaya çalışan herkese yardımcı olacağız` diye konuştu.